Norge på Europa-toppen i designdrevdet innovasjon

Hvorfor er Norge det landet i Europa som i størst grad bruker designdrevet innovasjon i utvikling av offentlige tjenester? Hør mer om hvordan store og små problemer kan løses med denne metoden, i samtalen med førsteamanuensis Ranvir Rai.

Han er studieuprogramleder for Bachelor i tjenestedesign ved Høyskolen Kristiania. Tjenester har revolusjonert bransjer fra bank og finans, offentlig sektor og musikk, til hotell og transportsektoren. 80 prosent av all verdiskaping i Norge er tjenesteorientert, enten vi snakker om en app for bildeling eller en strømmetjeneste.

Tjenestedesignere setter brukeren i sentrum og jobber systematisk med å kartlegge brukeropplevelser, systemer og funksjoner. Slik kan de avdekke frustrasjoner, flaskehalser og problemområder, og dermed jobbe med hvordan man kan optimalisere tjenesten for brukeren.

Du finner alle episodene av podcasten Krumsvik & Co. på 10 ulike plattformer: Amazon Music/AudibleApple PodcastsGoogle Podcasts, iHeartRadio, Listen Notes, Player FM, PodBean, Podtail, Spotify og TuneIn.

Her er de fem siste:

Vil du bli varslet om neste episode?

* indicates required

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *